DİYALOG DERGİSİ 2017 EYLÜL-Vergi Usul Kanunu Ve Amme Alacakları Tahsil Usul Kanunu Hükümlerine Göre Terkin Müesssesesi Ve Farkları

Kaynak : İbrahim APALI Tarih : 01.09.2017 Konu : Vergi Usul Kanunu Ve Amme Alacakları Tahsil Usul Kanunu Hükümlerine Göre Terkin Müesssesesi Ve Farkları ÖZÜ Kamu giderlerinin karşılanmasında devletin en temel gelir kaynağı vergilerdir. Önemli olan bu gelir kaynağının adil ve etkin bir şekilde işleyen bir sistem içinde v…

YAKLAŞIM DERGİSİ SAYI 297-KENTSEL DÖNÜŞÜM YASASI KAPSAMINDA YIKILARAK YENİDEN İNŞA EDİLEN MEVCUT BİNANIN SATILMASI HALİNDE TAŞINMAZ KAZANÇI KURUMLAR VERGİSİ VE KATMA DEGER VERGİSİ TAŞINMAZ SATIŞ KAZANÇLARI İSTİSNASI UYGULAMASINDAN FAYDALANILABİLİR Mİ?

KENTSEL DÖNÜŞÜM YASASI KAPSAMINDA YIKILARAK YENİDEN İNŞA EDİLEN MEVCUT BİNANIN SATILMASI HALİNDE TAŞINMAZ KAZANÇI KURUMLAR VERGİSİ VE KATMA DEGER VERGİSİ TAŞINMAZ SATIŞ KAZANÇLARI İSTİSNASI UYGULAMASINDAN FAYDALANILABİLİR Mİ? ÖZÜ 6306 sayılı yasa ile afet, riski altındaki alanlar ile bu alanlar dışındaki riskli yapıların bulunduğu arsa ve ara…

MALİ ÇÖZÜM DERGİSİ SAYI 142-AMME ALACAKLARININ TAHSİL USULU HAKKINDA KANUN HÜKÜMLERİ ÇERÇEVESİNDE ÖDEME EMRİ VE ÖDEME EMRİNE KARŞI DAVA AÇILMASI

AMME ALACAKLARININ TAHSİL USULU HAKKINDA KANUN HÜKÜMLERİ ÇERÇEVESİNDE ÖDEME EMRİ VE ÖDEME EMRİNE KARŞI DAVA AÇILMASI ÖZÜ 1953 Yılında 28.07.1953 tarihli ve 8469 sayılı resmi gazete ile yürürlüğe girmiş olan amme alacaklarının tahsil usulü hakkındaki kanun ile devletin, vilayet hususi idarelerine ve belediyelere ait vergi resim, harç ceza…

E- YAKLAŞIM DERGİSİ SAYI 296- SAYFA 365-370-6102 SAYILI TÜRK TİCARET KANUNA VE TÜRK VERGİ SİSTEMİNE GÖRE EMİSYON PRİMİNİN DEĞERLEMESİ

6102 SAYILI TÜRK TİCARET KANUNA VE TÜRK VERGİ SİSTEMİNE GÖRE EMİSYON PRİMİNİN DEĞERLEMESİ ÖZÜ Anonim şirketlerin kuruluşlarında veya sermayelerini artırmaları dolayısıyla çıkardıkları hisse senetlerinin itibari değerlerinin üzerinde bir bedelle satılmasından doğan farklar hisse senedi ihraç primi yada emisyon primi olarak nitelendirilmek…

LEBİBYALKIN SAYI 163-ANONİM ŞİRKETİN GENEL KURUL KARARIYLA KENDİ PAYLARINI İKTİSAP ETMESİ VEYA REHİN ALMASININ KOŞULLARI İLE OLUMLU VE OLUMSUZ YANLARI

MDERGI/8766A.044 (Temmuz 2017 Sayı 163) ANONİM ŞİRKETİN GENEL KURUL KARARIYLA KENDİ PAYLARINI İKTİSAP ETMESİ VEYA REHİN ALMASININ KOŞULLARI İLE OLUMLU VE OLUMSUZ YANLARI İbrahim APALI Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Özet 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunundaki yeniliklerden biri de 6762 sayılı önceki Ticar…

MALİ ÇÖZÜM DERGİSİ SAYI 141-MÜKELLEFLER BEYAN ETTİKLERİ MATRAHLARA VE MATRAHLAR ÜZERİNDEN TARH EDİLEN VERGİLERE KARŞI DAVA AÇABİLİRLER Mİ?

MÜKELLEFLER BEYAN ETTİKLERİ MATRAHLARA VE MATRAHLAR ÜZERİNDEN TARH EDİLEN VERGİLERE KARŞI DAVA AÇABİLİRLER Mİ? ÖZÜ Bilindiği gibi 213 sayılı vergi usul kanunu kapsamındaki vergilerin büyük bir bölümü beyan üzerine alınan vergilerden oluşmaktadır. Beyan üzerine tarh ve tahakkuk ettirilen vergilere de dava açılmayacağı aşikardır. 213 sayılı ver…

ANONİM ŞİRKETLERDE PAY VE İMTİYAZLI PAY

ANONİM ŞİRKETLERDE PAY VE İMTİYAZLI PAY Bu günkü yazımızda anonim şirketlerde pay nedir. Pay neyi temsil eder. Anonim şirketlerde işlevi nedir. Payda imtiyaz ne demektir. Şartları nelerdir vs gibi konuları kısaca özlemeye çalışacağım. Anonim şirketlerde pay ve pay senetleri teknik bir kavram olup anonim şirket hukukunun odak noktasıdır. Anoni…

ŞİRKETİN İFLASININ ERTELENMESİ VEYA İFLASINA KARAR VERİLMESİ

ŞİRKETİN İFLASININ ERTELENMESİ VEYA İFLASINA KARAR VERİLMESİ Şirketin aciz halde bulunduğu şüphesini uyandıran emarelerin mevcut olması yönetim kurulunun özel özen yükümü açısından önemlidir. Çünkü şirketin ekonomik ve finansal durumunun devamlı olarak takip edilmesi yönetim kurulunun devredilemez görevleri arasındadır. Şirketin iflası ve if…

E-posta Girişi
E-Mükellef Girişi